Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

lauantai 15. syyskuuta 2018

Askarteluvuoren vaihtohaaste #35


Tällä kertaa Askarteluvuoren atc vaihdossa haettiin samaa sarjaa. Pyydettiin tekemään sekä tavis atc, että coins. Itse Vikeltä sainkin sitten idean jatkumosta.

Tein näiden tekemisestä ihan videon you tubeen. Siitä on noin vuosi aikaa, kun aloitin you tube kanavani, ja siellä on toistaiseksi vain alle 20 videota. Mutta pikkuhiljaa niitä tulee lisää. Ideoita on päässä, mutta toteutus vaatii aina paljon motivaatiota. Joidenkin videoiden teko ja editointi sujuu nopeammin, ja toisten hitaammin.
Videon teko ei ole aina ihan yksinkertaista, siinä on monta asiaa mitä pitää ottaa huomioon, eikä kaikkia siinä tehdessä muistakaan. Askartelupöydän siistiminen ja tilan tekeminen, kameran asettelu, tarvikkeet lähettyville, kameran säädöt kuten zoomaus, värien ja valojen säätö. Ja sitten videota tehdessä katsoa, että tarvikkeet näkyvät hyvin kameralle jne. jne.
Ja tätä videota jo jonkin aikaa kuvatessani tajusin, että mulla oli vain toisen käden kynnet lakattu 😅

Ja tämän n. 11 minuutin mittaisen videon editointiin mulla meni peräti 5 tuntia. Ei ne taitais mua elokuvastudiolle tällä vauhdilla töihin ottaa 😀😂
Ensin katsoin kaikki klipit läpi (niitä oli noin 10 kpl), päätin mitkä otan ja mitkä jätän, laitoin ne yksi kerrallaan movie makeriin, leikkelin ja nopeutin joitakin leikkaamiani kohtia, kirjoitin tekstejä, ja korjasin ja hioin niitä monen monta kertaa.
Kirjoitin sekä  Suomeksi, että  Enkuksi, välillä etsin sanoja sanakirjasta, välillä mietin sanamuotoja.
Mutta varmaan se näin alussa onkin vähän hitaampaa, ennen kuin oppii paremmin ja uudet asiat tulevat tutuksi.
Lopuksi etsin netistä ilmaista musiikkia, jota videoissa saa vapaasti käyttää.







6 kommenttia:

SailaMaarit kirjoitti...

Hieno lopputulos :) Selkeä video.

RaijaAnnikki kirjoitti...

Hieno sarja.

Marjut kirjoitti...

Hieno!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Näissä on upea idea. Kauniita kortteja.

Aino kirjoitti...

Hieno korttipari!

crafty-stamper kirjoitti...

Brilliant
Carol x