Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

torstai 15. kesäkuuta 2017

TJK 23-24/2017

Tällä kertaa Silpputehtaan TJK haasteessa aiheena puhelin. Puhelin on aina ollut mulle erittäin tärkeä. Jo silloin alle 18 vuotiaana, kun asuin vanhempien luona, ainoa lasku minkä maksoin, oli puhelinlasku, ja yleensä se oli jo silloinkin aika suuri.
Nykypuhelimet on tosi käteviä kun niissä on kalenterit, muistutukset, sähköpostit, herätykset sun muut, ja kun nappaa kuvan, sen voi jakaa samantien vaikka 30:lle parhaalle kaverille tai facebookiin tai muualle someen. Ja mikä parasta, kun on onedrive niin kuvat tallentuvat puhelimen lisäksi suoraan koneelle.

Näissä korteissa olen käyttänyt pohjissa kuviollista pahvia, joka on ainakin 8 vuoden takaa. Ja kuvat on Graphic45 arkista, joka on myös suurinpiirtein yhtä vanhaa perua. Huomasin, että Silpputehtaallakin oli sama arkki käytössä.

Yksi aiheeseenkin kuulumaton kortti valmistui samalla, kun käytin noita samoja aaltopahvipohjia.
Olen siis leikkurilla ensin leikannut 6 palaa, ja sitten DI walnut stainilla tuputtanut reunat ja sipaissut vähän keskellekin. Liimasin pohjiin, ja sitten muutama sälät kuvien lisäksi. Tekstit on poimittu eri kirjoista/lehdistä.
Ostin zig liimakynän ja se on tällä hetkellä paras liima kun kuvia liimailee, sillä se ei tahmaa kuten Tombow liima, joka taas on kuitenkin hyvä esim. koristeille kun se kuivuu nopeasti.
Tämä Zig kun on muutenkin kynän muodossa niin sillä saa hyvin levitettyä liiman eikä se ole liian paksuakaan, vaan sopivan ohutta ettei paperi mene kuprulle ja sillä saa pienetkin osiot paperista siveltyä hyvin.
Kauan kesti ennen kuin löysin sopivan liiman juuri tähän tarkoitukseen.
Tuo puinen tulppaanikoriste tuli erään vaihtokaverin mukana ja väritin sen ensin zig tusseilla, ja olen kukkien kohdalle laittanut clossy accentia. Ekassa kuvassa olleet ratakset olen myös saanut vaihtokaverilta.


"Mieluisa puhelu" 

"Yksipuolinen puhelu"

"Erikoinen puhelu"

"Itsenäisyyden illuusio"




3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita kortteja. Kiva tuo haaste. Laitanpa mietintämyssyn päähän.

Kotilaiska kirjoitti...

Nää on niin ihanat kortit vaihdatko edes jonkun näistä mun kanssa

alice k. kirjoitti...

Nämä on todella upeita! Tykkään kovasti löytämistäsi teksteistä, niissä on kivaa särmää. Kyselit flamingo-korttia, se on mennyt. Voin toki katsoa löytäisinkö sellaisen vielä jostakin. Se kuului muistaakseni Sinellissä myytävään kiiltokuva-arkkiin, mutta en käy niin usein Hgissä että se ehtisi kovin nopeasti. Sen sijaan jäljellä olisi vielä yksi papukaija. Voin pitää sitä varattuna kunnes ehdit nähdä sen livenä.