Mutta sitten asiaan. Olen aika kyllästynyt possun ulkofileeseen, kun se on jotenkin kuivaa ja mautonta, riippumatta siitä miten sen laittaa. Toki oon kokeillut myös luomuvaihtoehtoa joka on parempi kuin marketin ei- luomu, pakkauksessa ostettu liha. Suosin mielelläni Hakaniemen hallin Reinin lihaa. Sieltä ostin sitten noin kilon köntin luomupossun lapaa ja netistä katsoin reseptejä. Vähän yli kilon köntti maksoi jotain 11e. Kaupasta sitten ostin reseptissä olleita mausteita kuten juustokuminaa, oreganoa ja mustapippuria.
Täältä löysin reseptin. En laittanut aineksia blenderiin vaan sekoittelin kulhossa. Jätin pois tavissipulin ja limelohkot ja viinietikan. Haudutin uunissa noin 5 tuntia. Tässä siis resepti kokonaisuudessaan:
Mausteinen revitty possu
n. 2 kg porsaan lapaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 rkl suolaa
mustapippuria
3-4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
0,75 dl ruokosokeria
1 sipuli
vettä
limelohkoja
tuoretta korianteria
Huuhdo lapa ja taputtele se kuivaksi. Laita kaikki mausteet, öljy, viinietikka, sokeri ja sipulilohkot leikkuriin ja soseuta ainekset karkeaksi tahnaksi. Levitä tahna lavan pintaan ja laita pataan. Lisää pataan vielä reilu 2 dl vettä tai enemmän riippuen padan koosta. Laita pata 150 asteiseen uuniin useaksi tunniksi. Käännä lihaa tunnin välein.
Anna lihan levätä 15-20 min ennen kuin revit sen kahdella haarukalla suikaleiksi. Kaada lientä lihan päälle.
Kääntelin lihaa tunnin välein ja tämä kuva napattu jossain vaiheessa |
Tällä kertaa nautin lihan vain Oululaisen luomuruisleivän kanssa, |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti