Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

lauantai 27. elokuuta 2016

Muutamia atc-kortteja ja ihan sarjojakin

Olen ollut niin atc korttien teon huumassa, etten ole tänne malttanut päivittää. Lisäksi monet on jääneet vaiheeseen ja osasta on vain puuttunut takapuolelta tekstit. Nyt on sitten valmiina muutama sarja ja ostin Prismasta keräilykortteihin tarkoitettuja A4 kokoisia taskuja, joihin mahtuu 9 korttia.
Jaa-a, kun niitä laittelin, sekä omia, että vaihdettuja, niin eipä vaan riittänyt enää 10kpl sivuja, vaan osa korteista jäi yli. Eli pitääpä käydä jossain vaiheessa uudestaan Prismassa. Kansiota en ostanut sillä mulla on kotona muutamia vanhoja kansioita, ja löysinkin kivan vanhan kansion/mapin. Ajattelin ennen kuin näin tämän, että tuunaan sitten kansion, mutta tämä näyttää kivalta ihan tällaisenaankin. Ennen siinä oli askarteluun liittyviä ohjeita, mutta ne saa mennä ö-mappiin (askartelualustoiksi jne)
No mutta tässäpä viime aikaiset atc:t.

Pohjan väritin DI musteilla ja sitten sabluunan läpi Ghosting-tekniikalla tekstit. Eli pyyhin vauvanpyyhkeellä niin, että valkoinen pohja tuli näkyviin. Sitten perhossabluunalla laitoin väritöntä kohopastaa ja siihen lisäsin hileitä

Ja sitten samalla sabluunalla valkoista kohopastaa

Lopuksi  Tim Holtzin tarrasanalehtisestä muutama sana ja kiiltokuvat niin valmista tuli.

Näihin tuputin pohjalle akryylimaaleja ja sen jälkeen toiseen kerrokseen helmiäisakryylimaalia sabluunan läpi. Ekaa kertaa tämä sabluuna käytössä. Tekstit on tehty niin, että sekoitin tummansinistä Dylosion mustetta valkoiseen kohopastaan ja sabluunan läpi tekstit. Vähän Martha Stewartin leikkuriakin näytetty paperille, joka tuli jonkun askartelutarvikkeen mukana.

Kruununjalokivessä oli tarjouksessa akryylimaalit, joten ostin monta purkkia, niillä tein pohjat

Sitten sabluunan läpi. Loput vaiheet unohdin kuvata tekemisen lumoissa :D. Mutta lisäsin vielä mustia katkoviivoja
Ja sitten sopivat kuvat ja tekstit. Ja valmista tuli taas. Tosin nämäkin olivat puolivalmiina monta päivää odottamassa sopivaa inspistä.

Tämän  sarjan kokonaan valmiiksi saamisessa meni ainakin viikko. Aina välillä tein jotain pientä kunnes sitten viime yön tunteina sain kaikki valmiiksi. Nämä ukkelit ovat Siirin antamia kuvia 9 kortin vaihdon yhteydessä. Näissä korteissa on käytetty jos jonkinlaista sälää laatikoiden silppuvarastosta.

"Tiukka ruokavalio" 1/7

"Arvoisat vieraat" 2/7

"Turvallista kotiruokaa" 3/7

"Ruokarauha pitää olla" 4/7

"Kiltti mies" 5/7

"Rauhallinen ruokailu ilman lapsia" 6/7

"Pitää muistaa juoda" 7/7

Tässä tälläinen välikortti. Multa oli jäänyt pääsiäiskorteista käyttämättä big shotilla kohokuvioitu ja keltaisella ja vihreällä väritetty paperi ja sen laitoin pohjaksi. Sitten kuvan leikkasin ostamastani arkista ja laitoin siihen kirkasta kohojauhetta. Reunoilla käytin pitsileimasinta, joka on kyllä niin aidon pitsin näköistä että helposti voi erehtyäkin luulemaan sitä aidoksi. No, siihenkin laitoin kirkasta kohojauhetta. Tässäpä tämä mappi/kansio. Itse asiassa mun faija käytti samanlaisia ja tuli nostalgisia muistoja mieleen, kun välillä toimin hänen sihteerinään ja leimailin hänen papereitaan. Hän lähti kylläkin sielutasoille jo vuonna 1990.

Tältä kansio näyttää sisältäpäin. Jätän toisen puolen täyttämättä, jotta näkee taustojen tekstit. Kansiossa on myös numeroidut välilehdet. Olin nuorempana toimistossa töissä, joten kansiot yleensä pysyy hyvin järjestyksessä vaikka monesti muut tavarat leviävät kummasti ympäri kämppää.