Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

maanantai 15. elokuuta 2016

Ehdimpäs mukaan tämän kertaiseen P*skikseen

Elikkäs tästä Paskis #326:sta on kyse. Inspiraationa oli kuva tällä kertaa, ja inspiroiduinhan minä siitä. Koko päivähän näiden tekemisessä meni, mutta en sentään yhtäjaksoisesti tehnyt näitä vaan aina silloin tällöin kun tuli joku sopiva hetki ja inspis. Kotona kun satuin olemaan muutenkin.


Inspiroiduin eniten tuosta tiiliseinästä ja ajattelin yhdistää sen ja kukat. Rangerin kohopastalla tiilisabluunan läpi ja sitten kultaista ja antiikkiruosteenväristä kohojauhetta päälle. Piti odottaa pastan kuivumista, sillä muuten olisi tullut näppyjä pintaan paljon. Olinhan katsonut tämän Timpan videon kohopastojen käytöstä, (kohdassa 6.00 alkaa kohojauheen laitto)  joten oppi oli mennyt perille. Serviettiä ovat nuo kukkaset ja niitä laitoin jättämiini valkoisiin kohtiin ja liimasin ne Gel mediumilla. Yksi osa tuota kukkaserviettiä oli jäänyt 9 kortin atc-vaihdosta jota en ole vielä saanut aikaiseksi päivittää blogiin, mutta kyllä senkin aika tässä vielä lähiaikoina koittaa. Kuvat saaduista korteista  tosin on vielä ottamatta.  Multa löytyi myös pyöräleimasin, mutta voi, se oli ihan liian pieni isoon korttiin joten ajattelin sitten tehdä atc-kortin. Niitä tulikin sitten kaksi. Muutama vuosi sitten sain askartelukaverilta silppupaketin, ja nyt vasta sen otin käyttöön kun se tuli vastaan laatikosta jonka juuri viikonloppuna inventoin. Mutta onneksi säilytin tämän miellyttävän lahjan, sillä sieltä löytyikin paljon kaikkia kivoja aarteita varsinkin atc-kortteja ajatellen, ja kuvissa nähtävät materiaalit tuli sitten monesta eri vaihtoehdosta valittua näihin atc-kortteihin.
Tuosta tiiliseinäkortista vielä. Jotenkin se oli orvon näköinen kun siinä oli pelkkä seinä ja kukkasia. Kun olin juuri inventoinut sen yhden askartelutarvikelaatikon, niin en ollut vielä lajitellut hurjaa määrää kiiltokuvia, joista osa oli perhosia. Mallailin varmaan 5-7 eri perhosyhdistelmää, mutta mun mielestä nämä sopivat tähän parhaiten.
Riemukasta oli näitten tekeminen. Atc-korttien tekstiosuudesta vielä muutama sananen. Viimeksi kun yritin samasta kirjasta etsiä erääseen toiseen atc-sarjaan sopivia tekstejä niin siinä meni 45min eikä vaan löytynyt. Mutta nyt olin päättänyt että se löytyy ekalta sivulta minkä avaan yhden peukalon taktiikalla :D, ja kappas miten hyvin (ainakin omasta mielestäni) tekstit sopii noihin kahteen korttiin. No, tulihan taas tarinoitua. Kiva haaste oli tosiaan ja hyvä että "ajoissa" sen huomasin. Olin niin atc-korttien tekemisen lumoissa etten edes muistanut P*askista. Kai se joku intuitio tai johdatus oli mikä mut sinne haastesivulle ohjasi :DTänään tuli taas kivaa postia

Kaikista ostoksista en päivitä tänne, mutta tämän nyt tänne laitan kun sattuu olemaan sopiva hetki.
Ebaysta tuli nuo meritähdet. Sinellistä tilasin atc-korttipohjia, joiden normaalihinta on 3,50e 10kpl, mutta nyt tarjouksessa 1e 10kpl. Tilasin samantien 8 pakettia, mutta tällä menolla ne eivät kyllä pitkälle riitä :D :D :D Tilasin nimittäin aiemmin sieltä jo 50kpl mutta ne on jo melkein kaikki käytetty. Tänään valmistui 64. atc ja aloitin vasta heinäkuussa.
Sinellissä oli myös tarjouksessa alkoholi musteet ja tilasin yhden pullon. Juuri viime viikolla tuli Kruununjalokivestä toimitus, missä oli monta pulloa niitä. Sitten Ebaysta tuli myös kiva customoitu leimasin, joka on just sopivan kokoinen juurikin atc-kortteihin.Aamuiset atc:t

Tämän pohjan meinasin jo heittää roskiin kun ei tullutkaan niin kiva kuin olin ajatellut etukäteen. Mutta muutaman päivän jälkeen se näyttikin ihan kelpo pohjalta ja rupesin työstämään sitä lisää ja tein sitten toisenkin. Idean näihin kortteihin sain Marjie Kemperiltä. Toisessa käytetty mustaa kohojauhetta kuvan leimaamiseen ja toinen on leimattu stazon-musteella. Tuo naishahmo leimasin on ollut mulla varmaan yli 8 vuotta, mutta ekaa kertaa vasta käytössä. Ostin sen aikoinaan Sinellistä, jossa olin leimailukurssilla. Taitaa olla Paper Artsyn leimasin. Ostin muutamia leimasinsettejä kun olivat tarjouksessa silloin.

Tämä kahden sarja on nimeltään "Vanhaan hyvään aikaan"
Lavinian keijuja

Vaihteeksi kokeilin Rangerin Glossy paperia, mutta mattapuolta. Huomaa, että se on tosiaan tehty DI musteita varten, niin hyvin tulee värit esiin ja blendaaminen onnistuu myös hyvin. Itse tykkään voimakkaista väreistä.

Kesän viimeiset mehiläiset

Atc linjalla jatketaan. Vähän kohojauhetta hunajavanoihin, maskaus mehiläisen päälle ja kennosabluunalla taustaan kuvioita"Hunajamehiläinen" 1/3

"Hunajamehiläinen" 2/3

"Hunajamehiläinen" 3/3