Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

tiistai 22. syyskuuta 2015

Watercolor tekniikka kurssi Päivä 2

Tänään oli monia videoita ja monia tekniikoita ja tyylejä. Sormet syyhysi päästä kokeilemaan. Oli mm. sellainen tekniikka missä ei leimata mustalla ääriviivoja vaan melko värittömällä leimataan ja sitten väritetään. Tänään ei syntynyt mitään valmista, mutta laitan kokeilut kuitenkin jo esille, mitä tänään ehdin tehdä. Ensin kokeilin värien blendausta niin, että valelin siveltimellä ensin kartongin, jotta värit sekoittuvat hyvin. Ehkä teen siitä jonkin meriaiheisen kortin taustan. Laitan muutaman kuvan eri vaiheista.


Tässä ensimmäinen versio. Se oli kuitenkin mielestäni liian tarkkarajainen, joten blendailin vedellä vielä värejä.



Tässä veden käytön jälkeen. Ihan siveltimellä vetelin sieltä täältä, jotta värit blendautuvat paremmin. Kuva vielä märästä paperista.



Tässä kuivunut versio. Luonnossa värit ovat voimakkaammat. Kuvassa jopa ensimmäinen versio näyttää paremmalta. Hmm.. pitää vielä katsoa sitä luonnossa, ja ehkä tehdä toinen, missä värit erottuvat toisistaan paremmin.


Toinen kokeilu oli tuo "no line watercoloring" tekniikka. Siihen halusin tämän Penny Blackin ihastuttavan koiran. Muuten ihan ok, mutta naamaan olisi pitänyt jäädä vaaleaa enemmän ja silmät meni vähän hassunnäköisiksi kun laitoin ne jälkikäteen.









Tässä korjasin vähän lisää silmiä lisää ja leikkasin kuvan