Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

maanantai 17. kesäkuuta 2013

P'skarteluhaaste #192

Tämän viikkoisessa haasteessa oli aiheena SUIHKEITA, joka oli SannaS:n ideoima. No, katselin ensin muiden tekemiä kortteja ja mulla kun ei ole kuin kaksi "aitoa" mistiä, kullanvärinen ja kuparin värinen, niin niitä sitten käytin. Korttipohjaksi valitsin paksun, aikoinaan Askarellista ostamani korttipohjan. Tai siis ostin 100kpl korttipohjia, ja olen tykännyt niistä älyttömästi kun ovat vielä  kermanvaaleita ja sahalaitakuvioisia. Ei tarvitse niin varovainen olla kun värittää DI musteilla ja blending toolilla. Pohjaan  suihkutin ensin kultaista, ja yritin suihkuttaa kuparinväristäkin, mutta pullo oli tukossa, ja hetken sitä rämpläilin muttei toiminut edelleenkään. Myöhemmin se sitten toimi, ja suihkutin siitä vähän sekä korttipohjaan, että enkeliin. Korttipohjaan embossasin kullan ja antiikkiruosteen väreillä tekstiä, ja tuon enkelinkin tein samoin. Ai niin, ensin tietty embossasin pohjan, ja sitten vasta mistiä. Pitsiä halusin  korttiin, ja siihen päätyi tuo paljon käyttämäni pitsi, jonka ostin varmaan 6-8 vuotta sitten, ja sitä on vieläkin jäljellä. Meni muutama vuosi, ennen kuin edes otin sen käyttöön, mutta sitten ihastuinkin siihen, ja se on koristanut monia korttejani sen jälkeen. Yritin mallailla jotain koristeitakiin korttiin, mutta  mikään ei tuntunut sopivalta, joten jätin tälläiseksi. Hetken aikaa meni, ennen kuin sain tuon mistin kiillon näkymään myös kamerassa. Kokeilin eri kulmia, mutta vasta kun otin valon pois, niin hämärässä kuva onnistui paremmin. Kuva myös lähempää tuosta enkelin embossauksesta.
Nyt innostuinkin niin paljon tämän haasteen myötä misteistä, että taidanpa kipaista Sinellissä joku kerta ja ostaa niitä pieniä mistipulloja ja sekoittaa niitä Perfect Pearlien kanssa. Saisi vähän erilaisia värityksiä vaihteeksi. Yleensähän värittelen pohjia Blending toolilla ja DI musteilla.
Synttärikortti ystävättärelle

Kun vähän siivoilin askartelupöytää, niin sieltä löytyi muutamia leimakuvia, joissa nämä kaksi hertteista Penny Blackin hiirulaista olivat. No, kun on ollut viime aikoina teemana opetella värittämään, niin sitä sitten jatkoin. Ja kun ystävättären lempivärit ovat pinkki ja turkoosi, niin niitä valikoin tähänkin korttiin. Hiirissä oli kyllä leikkaaminen, ja sen verran hätäinen olin, etten malttanut odottaa väritysten kuivumista, vaan olivat vielä vähän märät kun leikkasin. Niin tuli pieni haaveri, mutta ei sitä juuri valmiissa kortissa huomaa, kun laitoin alle kohoteippiä. Taustan leimailin Tapestryn orvokkisetillä.