Tervetuloa blogiini. Perustin tämän blogin tammikuussa 2013. Olen 40+ nainen Helsingistä. Innostuin korttien tekemisestä n.17vuotta sitten. Käyn välillä askartelutapaamisissa ja vaihdan mielelläni kokemuksia korttien teosta ja tekniikoista.
Kiva kun piipahdit, olisi kiva jos jättäisit puumerkkisi käynnistäsi. Kommentit ilahduttavat aina.
Jos olet kiinnostunut jostain kortistani, otathan yhteyttä sähköpostilla fairytalen.kortteilut@gmail.com

lauantai 4. toukokuuta 2013

Tänä yönä ennätys yli vuoteen

Teinkin sitten tämän yön aikana peräti 3 korttia. Glitter Potista tuli naamioleimasinsetti, ja heti sitä oli kokeiltava. Yksinkertaisella tyylillä jatketaan. Naamiot on embossattu uusilla Vintage Plum Tinsel ja Vintage Royal Blue Tinsel jauheilla. Kiilto ei näy kuvissa kyllä yhtään.


Haastekortti Askartelupajan haasteeseen nro 14

Elikkäs katsotaan meneekö kaikki nyt oikein. En ole kovin paljon haasteisiin osallistunut, mutta juuri sattumalta tein tämän kortin, niin laitetaan se suoraan tähän haasteeseen

Elikkäs, ensin embossasin perhoset joko keltaisella tai oranssilla ja laitoin holographic kohojauhetta. Sitten leikkasin perhoset ja mallailin niitä korttipohjaan. Värittelin korttipohjan leikatun paperin avulla ja sitten uudestaan mallasin perhosia. Jotain tuntui puuttuvan. No, keksin laittaa vielä kerroksen kirkasta kohojauhetta ja heti oli eri näköinen. Tässä kortissa perhosia tosiaan riittää. Ja tätä leimasinsettiä himosin ja odotin ja lopulta Heinikalta tuli postia, että sitä on taas saatavilla. Tosin siitä on aikaa jo pari vuotta, ja nyt kun katsoin, niin leimasinsettiä ei enää ole. Tämä setti on ihan lempileimasimiani, varsinkin näin keväällä. Yksinkertaina tyyli on monesti minun juttuni, ei liikaa härpäkettä vaan tykkään tehdä ilmavia kortteja.


Tässä vielä lähikuvaa kiiltelevästä perhosesta

P*skarteluhaaste 186 kortti

Minäkin innostuin sitten tekemään haastekortin tähän haasteeseen. Nyt kieli keskelle suuta, jotta osaan linkittää oikein. Haasteena tällä kertaa kirkkaat värit.

Aika äkkiä tehty kortti, mutta kun tykkään niin hurrrrjasti kirkkaista väreistä, ja varsinkin nyt keväällä. Ensin kirkkaalla kohojauheella teksti, perhonen ja lintu. Sitten värittelyt päälle DI-väreillä ja muutama perhonen. Siinä minun korttini tähän haasteeseen.
Jäin miettimään, pitäisiköhän vielä vähän laveerata. Sen sanan opin Sinellin Tenten kursseilta.


Pakkohan se oli vähän laveerata värejä. Jouduin ottamaan perhosetkin pois, kun värjäytyivät. Kaksiosaisella punchilla tehdyt. Ensimmäinen leikkaa, ja toinen tekee kohokuviot. Siinä on peukalo kovilla jos monta tekee kerrallaan. Kuvassa värien rajat näyttävät rajuimmilta, mutta luonnossa värit tasoittuvat paljon enemmän.